LIVE Luossa-stugan Skattlösberg

Heidi Baier

En resa genom Dan Anderssons liv

Längd: 24,39 min

Heidi Baier tar oss med på en resa genom poeten Dan Anderssons liv. Här i Luossastugan, flätas visor och berättelser samman med knaster från vedspisen och knarrande trägolv. I samma stuga som Dan Andersson bodde i åren 1911 till 1915 får vi ta del av en guidning speciellt framtagen för Minnesåret 2020 Live.

LIVE Gamla Stugan, Gonäsheden

Pajso

Jag hörde en sång på en stjärna en gång

Längd: 24,18 min

Musikteatergruppen Pajso bjuder in oss i den gamla stugan på Gonäsheden. Stugan som skulle bli Dan Andersson och hustrun Olgas hem. Men ödet ville annorlunda. I föreställningen ´Jag hörde en sång på en stjärna en gång´ blandas Maria Norgrens berättande med Mats Himmelstrands gitarrspel och sång. En föreställning som på ett egensinnigt sätt tar oss med på en resa som skulle bli Dan Anderssons sista. Föreställningen är speciellt framtagen för minnesåret 2020 Live.

LIVE Gamla Herrgården i Björnhyttan

KG Malm och Mika Olavi

Humoristen Dan Andersson

Längd: 17,56 min

KG Malm och Mika Olavi har djupdykt i Dan Anderssons kåserier, själmordsballader och satiriska dikter. Där fann de en gömd humorskatt som ligger till grunden för musik- och berättarnumret Humoristen Dan Andersson – 100 år sedan hotell Hellman! Skratt och humor blandas friskt med djup och svarta ballader i ett nummer speciellt framtaget för minnesåret 2020 Live.

Välkommen till Minnesåret 2020-Live!

I en tid där Covid-19 förändrar världen, förändras också vi och det sätt vi är vana att ta del av kulturutbudet på. Dan Andersson-veckan är inställd, men Minnesåret 2020 firas och uppmärksammas digitalt. Följ med på några unika och speciellt framtagna föreställningar där närheten till poeten Dan Andersson och artisterna som tolkar honom ger oss känslan av att vara med på plats. Tack till: Ludvika kommun, Dan Andersson-sällskapet, Landet Reklambyrå, Wizworks Studios