Folkligt och festligt

Årets Dan Andersson-vecka invigs vid anrika Brunnsviks folkhögskola med bygdedans och visor från Bergslagen varvat med norskt tema. Bland nyheterna i år: Estradpoesi eller slampoesi på scen med sverigetoppen, kulturfrukost med bluesdoftande Povel Ramel-känslor, finnmarksturen via buss är tillbaka, i år med Birgitta Ahrås och Heidi Baier och Maria Norgren lanserar familjeföreställningar i Gamla Stugan.

 

Årets kändisartister: Lisa Miskovsky framträder i Aveny, Ludvika och Marlena Ernman gör ett program på Cassels.

Dan Andersson-veckan, den 36:e i ordningen, rymmer flera jubileer: Luossafesten firar 80 år!

Dan Andersson återvänder andligen och symboliskt till Brunnsvik, detta kunskapens tempel där han fick tillfredsställa sin läshunger läsåret 1914-15.

Den 27 juli invigs Dan Andersson-veckan med norska Eva och Ola Garli, som tillhör de bästa vistolkarna i Norge av Dan Andersson.

Hörkens Bygdedansare bjuder på dansbanan i Brunnsvik på gamla dansvarianter, särskilt polskedans, från Bergslagen ackompanjerade av vis- och låtgruppen Saxdalingarna.

Poetry Slam på Ludvika bibliotek blir ett spännande inslag i veckan. Medverkande: Matilda Blomquist, som fått Paljakapriset, och ludvikabördiga Anna Enbom med Anna Bergfors och Anna Mi Skoog i gruppen Anna*3 som har vunnit flera mästerskap i estradpoesi.

Grangärde Kulturförening ordnar traditionellt kulturfrukost i Sunnansjö hembygdsgård.

I år utlovas det bluestoner med anknytning till Povel Ramel. Jenny Almsenius, Daniel Tilling och Johan Bengtsson sjunger och musicerar.

Årets Dan Andersson-vecka bjuder i år liksom tidigare år på ett varierat programutbud som passar alla åldrar. Från Barnens Dag i Disponentparken, vägkröksdans i Abborrberg, författaraftnar i Ludvika och Brunnsvik, till underhållning i Tattarfallet och vid Luossafesten lördag 3 augusti då Dan Anderson Priset delas ut.

Dan Andersson-veckan 2024 pågår 27 juli – 3 augusti.

För mer information kontakta: 
Anna Silfverin, programsamordnare, Ludvika kommun
Telefon: 0240-860 79
E-post: anna.silfverin@ludvika.se

PROGRAM 2024

Ladda ned programöversikt som PDF

Ladda ned programöversikten för Dan Andersson-Veckan 2024 som PDF här. Med reservation för ändringar i programmet. Välkommen till en fin vecka i Dan Anderssons land